Microsoft Office Uygulama Simgeleri Güncellendi

M

icrosoft Office uygulama simgeleri 5 yıl aradan sonra yenilendi.

En son 2010'da etkili yenilik getirmeye başlayan sonra da 2013 yılında güncellenen Microsoft Office programlarının simgeleri 5 yıl aradan sonra gerçekten büyük bir değişime uğradı. Yeni ikonlar daha sade ve modern olarak tasarlanmış.


Microsoft Office uygulamaları 2013 yılından bu yana aynı simgeleri kullanmaktaydı. 5 yıl aradan sonra yenilenen bu yeni ikonlar, sade ve modern bir görünüm hedeflenerek tasarlanmış. Bizim de beğenimizi kazanmıştır.


Her işletim sisteminde kendine yer bulan Microsoft Office uygulamalarının yeni simgeleri, Windows, iOS, Mac ve Android platformlarının tamamında kullanılacak. Bu yüzden milyonlarca kişiye ulaşan uygulamaların daha anlaşılabilir logolara sahip olması amaçlanmış. Yeni simgelerde her uygulamanın baş harfi ön plana çıkarılıyor. Farklı renkler ile de birbirlerinden ayrılması sağlanmış. Microsoft, yapay zeka teknolojileri ile güçlenen Office uygulamalarının tasarım noktasında da bu değişimi gösterebilmesini istediğini açıkladı.


Değişimler sadece ikonlarla sınırlı kalmıyor. Windows 10 için hazırlanan “Fluent Design” tasarım dili Microsoft Office programlarına da uyarlanacak. Bu yeni tasarım anlayışı şeffaflık ve sade renklere odaklanıyor.


 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR